Nieuws


Trainingen Pers Zwembad

Maand van de sportclub

05-09-22

September is de maand van de sportclub en ook wij doen mee. Je kan onze club de hele maand gratis komen ontdekken tijdens de trainingen.

Beachwaterpolo Trainingen

Beachwaterpolo is bijna gedaan

25-08-22

Dinsdag 30 augustus gaan we een laatste keer trainen in het spaarbekken. Vanaf 6 september trainen we terug in het zwembad. De jeugd hervat op zaterdag 10 september

Tornooi Wedstrijden Recreantencriterium

2de speeldag Nieuwpoort - Waregem

20-02-22

2de speeldag Recreantencriterium: Wegens covid besmettingen in de ploeg van Brussels werd de 2de speeldag afgewerkt over een volledige wedstrijd tussen Nieuwpoort en Waregem. Nieuwpoort begon fel en opende de score via Pieter Houwen maar het was Waregem die uitliep tot 1-3. In de 2de time speelde Nieuwpoort het spel meer fysiek en duwden Roel Lepoutre (2x) en Billy Weis het gaspedaal iets dieper in. Waregem kraakte maar begaf niet. De wedstrijd bleef bijzonder spannend maar het was enkel Daily Peel die in de 3de time kon scoren terwijl Waregem op een diefje er nog 3 tegenprikte. Bij de aanvang van de laatste time met een 5-8 tussenstand wilde Nieuwpoort een extra forcing proberen, maar het was Waregem die het spel breed trok en de counters wist te benutten. Eindstand 7-15.

Tornooi Recreantencriterium Wedstrijden

Eerste wedstrijden in meer dan 2 jaar!

23-01-22

Na meer dan 2 jaar zonder wedstrijden, was het op zaterdag 23 januari 2022 dan eindelijk zover. Speeldag 1 van het recreantencriterium. Nieuwpoort is ingedeeld in een poule met Waregem en Brussels. Twee ploegen die we reeds eerder bekampten. Het was vooral uitkijken welke schade Covid had aangericht bij beide tegenstanders. Hun uitgedunde spelersbank leek alvast niet positief. Eerste tegenstander: Brussel. Nieuwpoort moest nog wat warm draaien, terwijl Brussel reeds een wedstrijd gespeeld had. Het gebrek aan matchritme liet zich ook direct zien. Brussel kon voorsprong nemen, Nieuwpoort kon niet echt weerwerk bieden. Bij elke fase iets te traag, iets te slordig, iets te dromerig. Met een 3-1 ruststand was er nog niets verloren, maar de motor mocht wel aanslaan.... Na de full-press in de eerste time schakelden we over op een half-press, zodat de tegenstander iets meer moest beginnen zwemmen en de Nieuwpoortse counters konden uitgestuurd worden. Vanaf dan was Brussels een maatje te klein en was de duidelijke 4-7 overwinning een feit. Voor wedstrijd 2 tegen thuisploeg Waregem, die het met slechts 8 spelers moest doen, was Nieuwpoort opgewarmd en achteraf bekeken, misschien opgebrand. Op geen enkel moment kregen we grip op de wedstrijd. Onze midvoor kon nooit aangespeeld worden en de doelpogingen waren niet krachtig genoeg. Langs de ondiepe kant werden we door de "massa" van Waregem gewoon weggeduwd en dan steekt de frustratie op en die wordt soms eens op een scheidsrechter uitgewerkt. We gaan er geen doekjes om winden, Waregem TE sterk en een strenge 11-2 eindscore.

Trainingen Zwembad

Hervatten trainingen 2021 - 2022

04-09-21

We zwaaien de zomer uit en trekken terug naar onze vertrouwde stek in het zwembad van Nieuwpoort. Onze trainingsuren dit jaar blijven ongewijzigd. Senioren: dinsdag van 20 tot 21:30 uur Jeugd: zaterdag van 12 tot 13:30 uur

Beachwaterpolo Tornooi

Belgisch Kampioenschap Beachwaterpolo

29-08-21

Op 28 augustus 2021 organiseerde Waterpolo Club Nieuwpoort het allereerste Belgisch Kampioenschap Beachwaterpolo. Plaats van het gebeuren: de haven van Nieuwpoort. Met 10 ingeschreven ploegen en een bijzonder sterk bezet deelnemersveld werd het een dag met hoogstaande wedstrijden met de beste Belgische spelers. Extra: Louis Croenen, Olympisch finalist in Tokyo kwam zijn zwemkameraden van de estafetteploeg in Rio aanmoedigen. Dit gelegenheidsteam kwam ter afwisseling van het zwemgebeuren kennis maken met onze sport. De opworp werd gegeven door Schepen van sport Bert Gunst. De club kreeg bijzonder veel lof voor het vlotte verloop en professionele organisatie.

Website Beachwaterpolo Tornooi Pers Trainingen

WPCN in het nieuws

18-06-21

Onze club kreeg een mooie ruimte in de regionale krant. over: Hoe we de Coronapandemie doorgekomen zijn Welke zijn onze toekomstplannen. Onze Beachwaterpolo activiteiten Artikel De Zeewacht van 18 juni 2021

Beachwaterpolo Spaarbekken

Zomertrainingen Beachwaterpolo

28-05-21

Deze zomer zijn we opnieuw aanwezig in het spaarbekken! Elke dinsdag leggen we bij voldoende mooi de beachwaterpolovelden en blijven we spelen tot het te donker is. Aanvang en einde is dus in functie van het weer. Verzamelen kan vanaf 18 uur. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. De Beachbar Koko Loco zal voor ons geopend blijven.

Beachwaterpolo Tornooi

Beachwaterpolo Tornooi

21-03-21

In het weekend van 8 augustus 2021 organiseren we ons 2de Beachwaterpolo Event in de haven. De inschrijvingen zullen weldra geopend worden via de website: https://www.beachwaterpolo.com

Website

Nieuwe website

01-03-21

Never waste a good crisis! Het afgelopen jaar was in alle opzichten buitengewoon. Een eerste lockdown die teamsporten verbood. Een verkrampte zomer en tenslotte een tweede lockdown die opnieuw alles stillegde. 2020 en nu al een flink deel van 2021 zijn jaren die we sportief het best zo snel mogelijk vergeten. Het was het ideaal moment om de website eens onder handen te nemen. Met een zeer grote dank aan Jonas Bostoen voor de ontwikkeling van de website.