Nieuwpoort eindigt 3de in het recreantencriterium.
08 mei 2024

Op de finale van het recreantencriterium mochten vier ploegen het onder elkaar uitmaken wie kampioen werd. Ensival, tot vorig jaar nog actief in 3de nationale afdeling was de grote onbekende. KU Leuven is een ploeg (Erasmus)spelers waarvan de meeste spelers nog actief zijn in een competitieclub en ook onze reeksgenoot VZ Gent waren van de partij.

Op verzoek werd er gespeeld op een officieel volledig diep veld en dit binnen een strak tijdsschema.

Vermits Nieuwpoort de 2de wedstrijd moest spelen was er geen mogelijkheid om op te warmen en speelden we tegen een jeugdig Leuven.

Het eerste fluitsignaal was amper gefloten of we stonden al 3-0 achter. Nieuwpoort bleef kalm, geraakte opgewarmd en knabbelde langzaam aan hun achterstand.

Leuven vond geen 2de adem, Nieuwpoort duwde door en in de laatste minuut kwamen we 6-6 gelijk.

Helaas maakten we nog een foutje in onze verdediging en schoot Leuven op een handvol seconden van het eind de winnende treffer binnen.

Tegen Ensival begon Nieuwpoort fel en controleerde de wedstrijd volledig. Nieuwpoort loopt uit tot 5-3 en verliest dan even de focus. Op 15 seconden van het einde lukt Ensival nog een goaltje en wordt er afgefloten op 5-5.

Aansluitend volgde de wedstrijd tegen Gent. Nieuwpoort kon geen enkele wedstrijd winnen in de reguliere competitie maar maakte een vuist. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen gaven geen duimbreed toe.

Met nog 30 seconden op de klok trekt Nieuwpoort ten aanval en met een strak shot op 2 seconden van het einde bezegelde het lot van Gent. 5-4 en onze eerste overwinning.

Dat de reeks spannend was blijkt overigens uit de andere uitslagen waarbij geen enkele wedstrijd met meer dan één doelpunt verschil gewonnen werd.

We onthouden, Nieuwpoort had de kans om kampioen te worden maar ontbrak wat lef en misschien dat tikkeltje geluk.

Eindrankschikking:

 1. KU Leuven
 2. Ensival
 3. Nieuwpoort
 4. Gent
 5. Willebroek
 6. Zomergem
 7. Dendermonde
 8. Aalst
 9. Brussels GS
 10. Mechelen
 11. Antwerpen Master
 12. Bilzen
 13. AC Antwerpen
Recreantencriterium

Meer zoals dit