Nieuwpoort wordt 13de op 26 in Palamos (Spanje)
04 september 2023

Nieuwpoort nam voor de derde keer deel aan het internationale beachwaterpolo tornooi in Palamos en haalde ondanks het sterk deelnemersveld een meer dan verdienstelijke 13de plaats.

In de poules werd enkel verloren tegen het Britse team The Reunion. Een groep jonge mannen die een drietal jaar terug kampioen werden in Engeland en bij de start van elk seizoen een reunie organiseren. Uiteindelijk werden behaalden ze brons in het eindklassement.

Als 2de van de poule waren we onmiddellijk gekwalificeerd voor de 1/16de finales op zaterdag.

Met Cata, kregen we een jeugdige Catalaanse selectie waarvan de optelsom van 2 Catalaanse spelers nog niet kwam aan de gemiddelde leeftijd van een Nieuwpoortse speler. Ondanks alles verloren we met 17-6 waarbij enkel de laatste 3 minuten de tegenstander flink is uitgelopen omdat we met iets meer risico hebben gespeeld.

Tegen de Hot Ducks uit La Rochelle werd nipt verloren met 5-7 en we gaan ons niet wegsteken achter de arbitrage, maar de wedstrijd kon elk moment gekanteld hebben.

Er werd moed geput uit het nipte verlies en met 13-6 overtuigend gewonnen tegen Urbat, een Spaanse selectie.

De wedstrijd voor plaats 13 en 14 was tegen een Zwitserse ploeg en spelervaring en inzichten was hier de sleutel tot succes. Beide ploegen bleven strijden maar op het eind won Nieuwpoort met 16-14.

Als ploeg moeten we ontzettend fier zijn op deze prestatie want de tegenstanders waren vaak ver boven ons niveau, maar creativiteit en een goed netwerk hebben ons vaak geholpen.

Beachwaterpolo Tornooi Palamos

Meer zoals dit