Eerste wedstrijden in meer dan 2 jaar!
23 januari 2022

Na meer dan 2 jaar zonder wedstrijden, was het op zaterdag 23 januari 2022 dan eindelijk zover. Speeldag 1 van het recreantencriterium.

Nieuwpoort is ingedeeld in een poule met Waregem en Brussels. Twee ploegen die we reeds eerder bekampten.

Het was vooral uitkijken welke schade Covid had aangericht bij beide tegenstanders. Hun uitgedunde spelersbank leek alvast niet positief.

Eerste tegenstander: Brussel. Nieuwpoort moest nog wat warm draaien, terwijl Brussel reeds een wedstrijd gespeeld had. Het gebrek aan matchritme liet zich ook direct zien. Brussel kon voorsprong nemen, Nieuwpoort kon niet echt weerwerk bieden. Bij elke fase iets te traag, iets te slordig, iets te dromerig.

Met een 3-1 ruststand was er nog niets verloren, maar de motor mocht wel aanslaan.... Na de full-press in de eerste time schakelden we over op een half-press, zodat de tegenstander iets meer moest beginnen zwemmen en de Nieuwpoortse counters konden uitgestuurd worden.
Vanaf dan was Brussels een maatje te klein en was de duidelijke 4-7 overwinning een feit.

Voor wedstrijd 2 tegen thuisploeg Waregem, die het met slechts 8 spelers moest doen, was Nieuwpoort opgewarmd en achteraf bekeken, misschien opgebrand. Op geen enkel moment kregen we grip op de wedstrijd.
Onze midvoor kon nooit aangespeeld worden en de doelpogingen waren niet krachtig genoeg.
Langs de ondiepe kant werden we door de "massa" van Waregem gewoon weggeduwd en dan steekt de frustratie op en die wordt soms eens op een scheidsrechter uitgewerkt. We gaan er geen doekjes om winden, Waregem TE sterk en een strenge 11-2 eindscore.

Tornooi Recreantencriterium Wedstrijden

Meer zoals dit