3de speeldag, Nieuwpoort kruipt door het oog van de naald!

Nieuwpoort redt in de slotseconden van de laatste wedstrijd alle kansen op poulewinst

De Blauwe Armada maakte de verre verplaatsing naar Bilzen in 2 grote groepen.  Eén groep zakte reeds de avond voordien af naar Limburg, de andere groep vertrok ’s morgens vroeg.  Pieter Houwen moest last-minute afhaken wegens onvoldoende hersteld en een paar sterkhouders konden de verre reis niet maken.

Nieuwpoort kreeg als eerste tegenstander de sinjoren / seniors van Antwerpen voorgeschoteld.  Nieuwpoort liep hierbij vlot uit tot 4-0 maar slikte nog 2 domme tegendoelpunten vlak voor affluiten in time 1.  De 2de time startte Nieuwpoort furieus en bij de eerste aanval was het raak, 5-2. Nieuwpoort liep nog uit tot 6-2 en trapte vervolgens in het Antwerpse spel om anti-polo te spelen.  Statisch spel, geen beweging en terend op een zeldzame flits milderde AZC tot 6-4.  Omwille van de handicap werd deze score uiteindelijk 6-7  in het voordeel van AZC.  Nieuwpoort toen reeds in de problemen met het oog op de eindrangschikking.  

De afgang tegen Bilzen

Thuisploeg Bilzen zag dat Nieuwpoort niet op haar sterkst was, dat er zand in de motor zat en profiteerde maximaal van dat moment.  Bilzen liep vlot 3-0 uit, Nieuwpoort kon voor het eerst milderen op 3:20 van het eind en Bjorn Desmedt lukte een buzzer beater, 2-3.  In de tweede time bleef Nieuwpoort echter krampachtig spelen en scoorde Bilzen 1 keer, 2 – 4.  Door de handicap werd de score gewijzigd in 2-7 in het voordeel van Bilzen en was dit voor Nieuwpoort de eerste echte nederlaag van het seizoen.  

De hoop levendig houden

Wilde Nieuwpoort nog enigszins een kans maken op poulewinst, dan moest de laatste wedstrijd van de dag gewonnen worden.  Verlies betekende het einde van de hoop om eerste te eindigen in de poule.  Nieuwpoort hervatte met vernieuwde moed de wedstrijd en bleef ijzig kalm spelen.  De 1-1 aan de time was echter onvoldoende met in het achterhoofd de handicap van 3 doelpunten.  

Het was Fabrice, opgenaaid door 2 nederlagen die scherp inzwom en de 2-1 forceerde.  Ringo zette de 3-1 op het bord en Willebroek kon mits enige verwarring de 3-2 maken.  Nieuwpoort bleef kalm en het was opnieuw Fabrice die de Willebroekse doelman na lang uitdreigen verschalkte.  Jens draaide op 1:16 voor affluiten rond zijn verdediger en scoorde de 5-2.  Met de handicap verrekend 5-5.  Willebroek ondernam een poging maar doelman Renzo lukte zijn zoveelste mirakelsave.  Zijn konijnenpoot was dan wel doorweekt, hij bleef goed functioneren.  

Nieuwpoort moest met 16 seconden op de klok snel een allerlaatste aanval opzetten, een aanval die wel eens beslissend kon zijn voor het verder verloop van de competitie.  Renzo bezorgde op 12 seconden voor het eind een lange pass naar Fabrice die verlengde tot voor Jens op de midvoor.  Fout en nog 8 seconden doorlopende tijd.  Jens speelde de bal enig mooi door naar Bjorn die op 6 seconden voor het eind niet twijfelde en snoeihard de 6-5 op het bord plaatste.  

Na 3 speeldagen staan er 3 ploegen op 3 punten van elkaar.  Alles is dus nog speelbaar.  Nieuwpoort heeft echter geen enkele keuze meer en moet voluit voor 3 keer winst gaan wil het alsnog eerste worden in de poule en meespelen voor de medailles.  

1Willebroek951053381516
2Antwerpen95005153-215
3Waterpolo Club Nieuwpoort94105858013
4ORCA Bilzen93003952-139