Nieuwpoortse off-day op 2de speeldag

Op de 2de speeldag van het recreantencriterium in Boom werd Nieuwpoort met de neus op de feiten gedrukt.  Nieuwpoort die het steeds van haar collectief moest hebben, zakte onvolledig af naar Boom en kreeg de rekening gepresenteerd.

Te sterk voor Bilzen, (+3) 5 – 9

Een gretig Bilzen dat de wedstrijd mocht aanvatten met een voorgift van drie doelpunten maakte het Nieuwpoort knap lastig.  Bij de rust was het 4-3 in het voordeel van de Limburgers.  Pas in de laatste 4 minuten van de tweede time kon een fysiek sterker Nieuwpoort met snedige counters het tij doen keren en finaal te winnen met duidelijke 5 – 9 cijfers.  

De match tegen Bilzen was ook de allereerste wedstrijd van Thibaut Dewulf bij de seniors.  Hij bedankte voor het vertrouwen met een bijzonder knap doelpunt vanaf rechts na volledig vrijzwemmen in de aanvalszone.

Pech tegen Antwerpen, (+3) 8 – 7

De tweede wedstrijd van de dag tegen Antwerpen werd ook aangevat met een handicap van 3 doelpunten.  Antwerpen die even daarvoor haar eerste wedstrijd van het seizoen had gewonnen, putte moed uit die voorsprong en scoorde al snel de 4-0.  Nieuwpoort panikeerde niet, speelde vol inzet en kwam 4 minuten voor de rust op 4-3.  Vanaf dat moment hielden de ploegen zich in evenwicht.  
De tweede helft speelde probeerde Nieuwpoort haar favoriete counterspelletje te spelen, maar bleef te vaak onmondig voor doel.  Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en Nieuwpoort verliest haar wedstrijd met 8-7.

Frustratie tegen Willebroek, (+3) 9 – 3

Na het verlies van Willebroek tegen Antwerpen kon Nieuwpoort een gouden zaak doen door deze wedstrijd te winnen.  De handicap leek haalbaar te overbruggen, de motivatie was ruim aanwezig, maar de vermoeidheid van de fysieke wedstrijd tegen Antwerpen liet haar sporen na. 

Willebroek liep in de eerste time vlot uit tot 7-1 aan de rust en dit was vooral te wijten aan de vele gemiste kansen van Nieuwpoort.  Ook na de rust bleef Nieuwpoort beuken, maar miste door de beperkte bank teveel scherpte voor doel.  Willebroek greep de kans om de wedstrijd uit te spelen en Nieuwpoort kwam niet meer aandringen.  Een pijnlijke 9 – 3 nederlaag en de eerste feitelijk nederlaag op basis van het aantal effectieve doelpunten, was een feit.